MeriDiM®

Régen Kínában azt tartották, hogy a jó orvos az egészséges embert kezeli, és nem a beteget. Ezen prevenciós szemlélet azt jelentette, hogy bár nincsen tünet, nincsen panasz, ugyanakkor energetikai szinten már érzékelhető, hogy elindultak a kórós folyamatok. A MeriDiM® mérőműszer segítségével képileg jelenítjük meg ezeket az energetikai folyamatokat. Az akupunktúra elmélete szerint, a meridiánok energetikai kiegyensúlyozatlansága, az energetikai elakadások (blokkok) egészségügyi problémákhoz, fájdalomhoz vagy betegséghez vezethetnek. Az akupunktúrás szakember az energetikai blokkok oldásával visszaállítja az optimális egyensúlyt a meridiánokban, ezáltal a szervezet egyensúlyi állapota is helyreáll, és akadálytalanul működnek az egészség helyreállítását szolgáló folyamatok. Az állapotfelmérés kb. 3 percig tart: a kéz és a láb megfelelő pontjain, teljesen fájdalommentes. image001 A kiértékelés grafikonok segítségével történik, komplex módon. A szöveges kiértékelés kitér az összes nem harmonikusan működő meridiánra, és a lehetséges tünetekre. Általános értékelés – 12 fő meridián Az oszlopok értékei a kliens energiaszintjét ábrázolják a 12 fő meridiánban. image002

Energetikai összesítő ábra – férfi/női. A kliens energetikai egyensúlyának teljes elemzése. Az energia stabilitásának, jobb-bal, és felső-alsó szintek energiamutatója.

image003Öt elem – öt mozgás A mért eredmények a hagyományos kínai orvoslásból jól ismert elemekhez kapcsoltan jelennek meg. Az egyes szerveink, ill. hozzájuk tartozó meridiánok is az öt elem valamelyikéhez kötődnek. A Tűz: a szív, a vékonybél, hármas melegítő. A Föld: gyomor, lép ill. hasnyálmirigy. A Fém: tüdő és vastagbél. A Víz: vese és hólyag. A Fa: máj és epehólyag. Az elemek (és így a szervek is) bonyolult kölcsönhatásban állnak egymással.

Szervóraimage004 A hagyományos kínai orvoslás szerint az energia a meridián láncolatban szigorúan meghatározott sorrendben kering: ez a szervóra. Sorrendjük: tüdő, vastagbél, gyomor, lép, szív, vékonybél, húgyhólyag, vese, pericardium, hármas melegítő, epehólyag, máj.